Soms is zelfstandig wonen nog een stap te ver en heb je een beschikking voor beschermd of begeleid wonen gekregen.
Bij Futurum is dit mogelijk. Er is zowel de mogelijkheid voor het wonen in een woongroep bestaande uit maximaal drie bewoners, als het zelfstandig wonen in een appartement. Meer informatie over de woningen vind je hier.

 

Als je bij Futurum komt wonen, betekent het dat je kiest voor kleinschalig wonen in huiselijke sfeer. Met gerichte, persoonlijke begeleiding werken wij samen aan de vastgestelde doelen. Onze zorg is dan ook maatwerk! Wij bieden onder andere ondersteuning in het structureren van je dag en hulp bij het maken van keuzes. Daarnaast bieden wij gezamenlijke activiteiten aan zodat je sociale contacten opdoet. Wij leren je hoe je een huishouden draaiende houdt. Ook is er de mogelijkheid om onder begeleiding te sporten, studiebegeleiding te krijgen. Wij hebben een budgetcoach die samen met jou je administratie kan doen. Dit is slechts een deel van ons aanbod.

Onze groepen worden samengesteld op basis van leeftijd, gedeelde interesses en hulpvragen. Wil je een keer komen kijken? Wij geven vrijblijvend een rondleiding!

Er is verschil tussen beschermd en begeleid wonen. Heb je hier vragen over, neem gerust contact met ons op.